søndag 28. september 2008

Kolle og kalv

Vi var 3 stykker ute i dag, Arne, Tore og meg. Det var litt skiftende vær med vind, regn og sol, for så å bli stille og delvis skyet. Min post var på en høyde, og etter å ha postet mot øst en stund, gikk jeg over for å ta en kikk mot vest. Der oppdaget jeg en hjortekalv som hadde lagt seg. Det var litt langt hold, så jeg fant meg et perfekt anlegg litt nærmere, da oppdaget jeg kolla også. Nå var jeg på litt over 100 m, og ventet kun på at de skulle reise seg. Tok ikke tiden, men følte at timene gikk uten at de rikket seg av flekken. Begynte å tenke på å plystre for å de opp, men det er nå best at de reiser seg når de aner fred og ingen fare. Reiste seg gjorde de til slutt, og da var det "hjort". Kolle 50 kg, kalv 23 kg.


fredag 26. september 2008

Ung råbukk

Klarer ikke å legge bukkejakta helt vekk vist.

25. september


Må ta noen unge rågeiter også innimellom. Denne hadde lagt seg i skyggen, og fikk ikke med seg at jeg gikk forbi.

tirsdag 23. september 2008

En snartur ut

Lassa og jeg var en liten tur i kveld. Lassa hadde noen rågeiter luskende rundt posten sin, mens jeg stod en drøy time å ventet på en kolle som så ut til å komme min vei - men den dukket aldri opp.

søndag 21. september 2008

12-takker

(Var det ikke noen i gjesteboken som skrev noe om barnevakt?!)

Bukken som slapp unna i går, måtte bite i gresset i kveld - 12-takker - 85 kg.

lørdag 20. september 2008

Spissbukk


I dag passerte en voksen bukk (10-takker +) i silhuett på en høyde forran posten min. Når den kom til toppen gikk den sevfølgelig ikke min vei. Satt noen timer i håp om at den skulle dukke opp igjen, men nei. Kan ikke lykkes vær gang. Det ble en spissbukk på Lassa, bra det også - 58 kg.

mandag 15. september 2008

Hjortebukk

Den største 10-takkeren jeg har sett


Stein Inge og jeg var på posten i halv ni-tiden i kveld. En kolle med kalv og en ungkolle dukket opp etter kort tid, men så forsvant skytelyset. Plutselig kommer den største bukken jeg noen gang har sett utpå. Det viser seg å være bukken vi filmet i juni. Den beiter 50 m foran oss. Etter en god halvtime kommer månen frem mellom skyene, og bukken står med breisiden til. Stein Inge sender avgårde et perfekt hjerteskudd. Garantert medalje denne tror jeg. Slaktevekt 114 kg.

søndag 14. september 2008

Måneskinn

Ble en ungkolle på månaskinn i natt. Satt noen timer uten at noe skjedde. Begynte å lure på om det var for lyst til at noen turte seg utpå. Men denne kolla kom til slutt, og beitet seg rett forbi posten min.

lørdag 13. september 2008

Modning


De første skrottene henger nå til modning på kjøla i Viltslakteriet. I helgen er det måneskinn, kanskje det blir noen flere....

torsdag 11. september 2008

Dag 2 - 10-takker


Var ikke fult så tidlig avgåre i dag, men var nå på post ca 05.30. Dyra pleier å forlate bøen kl 06., men i dag hadde de det ikke så travelt. Når jeg kom lå det 6-7 stk i graset, og hadde ingen hast med å forlate bøen. Ett dyr reiste seg for å beite. Har sett en stor bukk her, og dette så ut til å være akkurat denne. Når det var lyst nok, var det bare å trykke av. Bukken "tok ut" med en gang og forsvant ut av synet, men dukket opp igjen på andre siden av bøen. Der forsvant den bak en stor busk. Jeg ventet 10 minutt og gikk ned, men der var ingen bukk - bare mye blod. Måtte til slutt gi opp å finne den på egen hånd, og ringte til ettersøk. Selv med perfekt lungeskudd, hadde den kommet seg ca 200 m fra skuddplassen. Slaktevekt 105 kg.

onsdag 10. september 2008

Dag 1


Var på plass i natt allerede. Det så lovende ut en stund med klar himmel, men det varte ikke lenge. Kl 06 når dyra forlot bøen var himmlen for mørk til å få nok lys. En times tid senere kom en kolle med kalv utpå. Kalven var veldig liten, så de får bli spart til litt senere.

mandag 8. september 2008

Spissbukk

Det var en del dyr ute i kveld. Traff først på en rågeit med 2 kalver, men noe skremte dem. Geita ble stående lenge i skogen å "bjeffe". Jeg byttet post, og traff på ny geit med 2 kalver. De fikk teften av meg og forsvant. 5 minutter senere kom en ny geit, som det etter noen sekunder, viste seg stakk da denne bukken dukket opp. 8 dyr totalt, hvor den åttende og siste var bukk... Nå er det på tide å tenke HJORT.

lørdag 6. september 2008

fredag 5. september 2008

Fredag ettermiddag



Ny post prøves i dag.

Det dukket opp en musevåk (tror eg), men ellers var det stilt på denne posten i dag. Byttet plass etter en stund, og der var det en rågeit med 2 kalver (en av vert kjønn).

onsdag 3. september 2008

Ny bukk på Lassa i kveld


I kveld skulle ny plass sjekkes ut. Lassa og Stein Inge gikk i utmarka, og traff på en bukk og geit før de var fremme på post. Geita ble stående med bredsiden til, men bukken forsvant. Rett før det var på tide å gi seg for kvelden dukket bukken opp igjen.