fredag 31. oktober 2008

13-takker


Lassa og jeg tok en tur fra morgenen av i dag. Klokka var litt over 08 når vi var i terrenget. Etter en time uten å se dyr, var det på tide å rusle litt forsiktig videre innover. Vel fremme på post, ser jeg en voksen bukk i naboterrenget som går å halter. Høyre framfot var skadet. Den legger seg i dagleie på en høyde, mellom noen store brakebusker. Naboen ble varslet, og vi gikk inn. Vi finner anlegg på vær vår kant og belager oss på noen timers venting til den reiser seg igjen. Tror den fikk teften av meg, for plutselig er den på bena og virker litt skeptisk. Den stod heldigvis lenge nok til å få gitt den ett skudd.
Den var nok litt medtatt etter brunsten og skaden i foten, for slaktevekta var bare 80 kg. Men det er nå det lengste dyret som har vert innom viltslakteriet hittil, med bare et par cm'ers klaring til gulvet når slaktet henger i krokene.

tirsdag 28. oktober 2008

Trail Cameras


Vi var en tur ute for å satt opp kamera i går kveld. Skal bli spennende å se om kamera registrer dyr som kommer regelmessig, eller om det bare er tilfeldige forbipasseringer.






På vei ut i går kveld så vi en ugle vi har sett tidligere på samme plass. Mener bestemt at det er en snøugle, men de trodde jeg det var langt mellom!?.

søndag 26. oktober 2008

Søndag 26. oktober


Var litt oppholdsvær i dag også som måtte benyttes. En kommende hjortejeger og slektning fra Åkra, Andreas på 10 år, ble med en tur i dag. Han og Lassa var først en tur ute i terrenget. Ingen hjort å se der vist, men en Orrhane fikk de sett. Siste timen postet de på bøen, og der dukket det opp en enslig kalv.

lørdag 25. oktober 2008

Fredag 24. oktober

Endelig ble det litt gløtt av sol. Måtte bare benytte anledningen å ta en ettermiddagstur. Hadde tro på å treffe på dyr, men det gjorde jeg nå ikke. Fikk sett tilsammen 3 ørner som benyttet seg av at det blåste friskt. Ble litt surt etterhvert, så jeg ga meg før det ble helt svart. Får heller satse på neste godværsdag.

Når været bedrer seg litt, skal det settes opp et par selvutløser-kamera på strategiske plasser. Det skal bli spennende å se hva de kan med seg. Får håpe det kan bli noen bra bilder til BLOGGEN.

http://www.bushnell.com/trailcameras/gallery.cfm

onsdag 22. oktober 2008

mandag 13. oktober 2008

Brunsten er i gang

Eivin (yngste gutten på 14) og jeg var en tur på måneskinn lørdag. Det var en del dyr utpå bøen da vi kom i 21.30-tiden. Det lå en stor bukk midt på bøen og følget med. I 22-tiden reiste den seg og tok en runde mens den brølte. Etter en stund gikk den inn i skogen, og ble stående der å brøle. Litt senere på kvelden flyttet vi på oss, og kom over enda en bukk med 2 koller. Denne ga ikke lyd fra seg mens vi var der, og var vel noe mindre enn den andre. Enda litt senere, mens vi går langs bøkanten, oppdager vi to bukker i kamp. Dette skjer bare 30-40 m fra oss, men bukkene var nok litt for opptatt til at de oppdaget oss - helt til trekken gikk feil vei. Da var de ikke sene om å komme seg i skogen, men da hadde vi fått med oss skuet i 5 minutter allerede.

Enda en imponerende bukk


Fikk inn enda et MMS-bilde i går, av en 13-takker skutt i Vikebygd. Slaktevekt 120 kg.

lørdag 11. oktober 2008

Fredag 10. oktober - Litt av en bukk


Fikk et bilde på MMS i dag, av en bukk som skal være skutt i Telemark tidligere i dag. Imponerede den må jeg si.

torsdag 9. oktober 2008

Ungkolle

I dag tenkte jeg å gjøre et forsøk på å ta den enslige kalven, som har holdt seg i samme område et par uker nå. Filmet den litt da jeg traff den ute i terrenget første gangen.
http://bukkejegeren.blogspot.com/2008/10/kolle-og-kalv-ii-1-oktober.html
Nå viste det seg at "kalven" ikke var noe kalv, det var en ungkolle. For meg så ører og hodefasong ut som en kalv, men.... Hadde ikke før satt meg for å ta et overblikk med kikkerten, der ser jeg rett på hjorten og den ser på meg. Etter en stund stikker den inn i mellom noen trær, og blir borte. Tenkte jeg fikk bli sittende litt, og ikke mange minuttene etter dukker den opp igjen bare 50 meter forran meg. Slaktevekt: 48 kg.

fredag 3. oktober 2008

Spissbukk

Det er ikke alle som tar høstferie. Fikk dette bilde av Lars, som fikk bli med onkel lassa på jakt i ettermiddag.

Høstferie


Spørs om vi ikke skal ta noen dager "fri", og opptjene litt jakt-tid til brunsten nærmer seg.

torsdag 2. oktober 2008

Kolle og kalv II - 1. oktober

Gikk ut tidlig på ettermiddaggen denne dagen, i håp om å treffe på et rådyr. Men det første jeg traff på ute i terrenget, var en kolle med kalv som varmet seg i sola. Som sagt var jeg innstilt på et rådyr i dag, og hadde ikke særlig lyst til å slite på kolle og kalv i dag også. Kolla forsvant nå bak busker og trær, mens kalven ble stående......l e n g e. Får vel ta kalven da tenkte jeg, og tok av sikringen på rifla. Men akkurat da fant kalven ut at den skulle bevege på seg. Det var akkurat tidsnok til at den berget livet. Traff på en enslig kalv litt lenger inne i terrenget, men den var veldig stor, og klarer seg sikkert i vinter - vist vi ikke treffer på den igjen senere da?!.