onsdag 19. november 2008

Litt vel ivrig denne jegeren kanskje?

Ikke for nybegynnere iallfall. Etterpå var det kjeft å få.

søndag 16. november 2008

15. november - siste dag i hjortejakta 2008


Det ble en liten innspurt siste døgnet. Lassa og Per Gunnar gikk ut på måneskinn natt til lørdag. Det er en ungkolle som har sluppet unna et par kvelder på rad nå, og dette var siste kjangs. Det ble sett ett dyr på denne bøen i bukkejakta også (http://bukkejegeren.blogspot.com/2008/08/onsdag-kveld.html ), men det er ikke ofte det skjer. Det var 2 dyr på bøen når de kom, en ung rådyrsbukk og ungkolla, og begge måtte bøte med livet.


På ettermiddagen passerte en spissbukk posten til Per Gunnar, og den måtte også bite i gresset. Det var slutten på hjortejakta for i år - varierende med dyr, men allikevel et veldig bra år.

lørdag 1. november 2008

Lørdag 1. november


I dag var det Arne, Tore og jeg som tok turen ut i lag. Arne postet sør i terrenget, og Tore og jeg postet på ver vår høyde litt lenger nord, og vi gikk ut i 12-tiden. Det var ikke mye å se de første timene, men når det begynner å skje noe, da skjer alt på en gang. Først dukket det opp ett rådyr, og så to til. Så tikket det inn SMS fra Tore om hjort 4-500 m sør for oss. Jeg pakket tingen for å flytte meg slik at jeg kunne følge bedre med. Akkurat da kommer det en kolle med kalv og en ungkolle som passerer øst for meg, på vei sørover. De har det litt travelt, så det er sikkert noen turgåere som har støkket dem. Men til alt hell passerer de posten min, og en ungkolle ble resultatet. 45 kg slaktevekt.