lørdag 26. september 2009

154 kg


Fikk inn et bilde av en bukk som vist nok veiet 154 kg - det var jammen ikke verst. I helgen blir det sikkert en tur til Etne. Det kan bli spennende.

søndag 20. september 2009

Hjortejaktfilm (visning 2)

Her er en ny visning av filmen om hjortejakt fra jaktmarker.no

fredag 18. september 2009

Hjortejaktfilm



Det har blitt jakt og filming fra morgen til kveld i det siste. Blir nesten ikke tid til å oppdatere BLOGGen eller bildene, men nå blir det en ihvertfall en liten oppdatering. I går gikk vi ut i terrenget før det ble lyst, for å avskjære dyra som var på vei fra bøene til utmarka. Når det begynte lysne, dukket det opp en kolle på litt over 100 meters avstand - men det var litt kvister i veien, og bakgrunnen var heller ikke den beste. Mens vi venter på bedre skuddkjangs, dukker det opp en bukk rett foran oss på ca 20 m hold. Lassa skyter, men bukken rikker seg ikke ??????????? Kolla stikker selvfølgelig.
Her er bilde av de begge 2, og historien kommer på film. Skal forresten se om jeg ikke får tid til å lage enda en forhåndsvisning av filmen snart.

Ikke den beste kvaliteten på bildene, men det får bare bli slik denne gang.

mandag 14. september 2009

Hjortejaktfilm (visning 1)

Den første forhåndsvisningen til jaktmarker.no er lagt ut.

fredag 11. september 2009

10. september


Det var mye dyr å se første jaktdagen, men det ble ingen fellinger denne gang. Før det ble lyst satt en Hubro seg i tretoppene og ulte. Litt senere dukket det opp en rågeit - så en kolle og kalv - etter det en rågeit til og en ung råbukk - så dukket det opp 2 store hjortebukker, men utenfor vår rekkevidde denne dagen, og litt senere 2 spissbukker - en snøugle og havørnen hadde vi nærkontakt med flere ganger (den trodde nok vi var ferdige og kunne spises). Totalt hadde vi 7-8 hjorter, og like mange rådyr, i nærheten av posten vår - alt i alt et fint døgn i marka.

onsdag 9. september 2009

Hjortejakt

Ikke mange timene til hjortejakta starter nå. Regner med at vi er på post før det blir mørkt i kveld. Blir sikkert sendt noen bilder til BLOGGEN etter hvert.

torsdag 3. september 2009

Hjort

Var ikke mye rådyrsbukk å se i går, men mye hjort. Det var en ung bukk som kom ut på bøen for å tøffe seg for kollene. Tiden på post går jo mye fortere når det er noe som skjer. Måtte filme denne tøffingen litt.

tirsdag 1. september 2009

Gløtt av sol


Etter at det har bøttet ned i flere dager, ble det oppholdsvær i kveld. Da måtte det bli en kjapp tur ut. Etter å ha sjekket en del bøer, viste en ung bukk seg på den siste. Den var skadet, og haltet på det ene bakbeinet.