onsdag 24. november 2010

Måneskinn 23. november

Per Gunnar og Lassa har vært på måneskinnjakt et par kvelder nå. De har ventet på en bukk som ble sett noen kvelder tidligere. I går kveld dukket den opp igjen!

tirsdag 23. november 2010

Måneskinn 22. november

Var kun rådyr på bøen de timene jeg var ute i går kveld - 3 stk som gikk å beitet da jeg kom. Det var helt stilt og stjerneklart. Litt for lyst og stilt for hjorten kanskje!?

fredag 19. november 2010

Utvidet hjortejakt

Var på måneskinnjakt i natt også, men denne kvelden i et terreng hvor hjort ikke er på veldig hyppige besøk - ihvertfall ikke før etter 15. november. Men i år og neste år, er jakta utvidet med en måned, og det er akkurat det som skal til for å få fylt kvoten her. I går kveld dukket det opp en kolle da jeg satt på post!

torsdag 18. november 2010

Måneskinn i november

Var bra med hjort på bøene i går kveld. Vinteren er i anmarsj, så det er vel en del dyr som trekker vestover!?. Det ble ikke felt noen hjort i natt, men Lassa felte en råbukk. Har merket meg at rådyra er ofte å treffe på rundt midnatt.

søndag 14. november 2010

Etne


I Etne er det siste dagen i hjortejakta i morgen, så nå er det de siste krampetrekningene for å få fylt kvoten. I går hadde vi noen ungdyr som passerte posten, men lot de gå. Håper jo på å få en stor bukk. Den tror vi møter opp i dag!

15.11.2010
Det ble en enslig kalv på årets siste hjortejakt-dag i Etne.

søndag 7. november 2010

Vinter

Det er vinter i Skjold i dag. Lett å oppdage hjorten med litt snø på bakken, men når de trekker inn i skogen blir det vanskelig!

Ut på ettermiddagen kom den ene kolla og kalv etter den andre ruslende i snøen, totalt 10-12 dyr - og helt til slutt en spissbukk og en 2,5 åring (6-takker). De kom selvfølgelig ut litt for langt borte!.