fredag 30. september 2011

Etne

Her har vi postet siden i går ettermiddag, og kun sett ETT dyr! Får håpe det tar seg opp litt ut over dagen i dag (det gjorde det ikke).


Så ikke mer enn 7-8 dyr på denne turen, men så postet vi på samme plass hele tiden. Det var ingen store bukker å se enda, men de kommer nok snart nå som brunsten nærmer seg! Natt til 1. oktober hørte vi to forsiktige brunstbrøl, så de er såvidt begynt.

lørdag 24. september 2011

Kolle


Lars har var med på jakt i dag - her med dagens bytte, en kolle på 60 kg.

onsdag 21. september 2011

20. september

Har vert ute et par-tre dager i det siste, og kun sett rådyr. I dag var vi 3 stk på post, og da er mulighetene for å oppdage dyr straks mye bedre! Etter noen timers speiding, dukket det endelig opp en hjort - en spissbukk!

Per G fikk også skutt seg en hjort denne dagen!











Blogglisten

lørdag 17. september 2011

Uheldig rådyr!

Vi har hatt mye dårlig vær i det siste, og da er det tydeligvis ikke helt ufarlig å oppholde seg i skogen! Fikk tilsendt et bilde av et rådyr som har fått et tre over seg i Norheimskogen. Heldigvis er det ikke ofte vi ser slike bilder.



Blogglisten

søndag 11. september 2011

11. september

I dag hadde Arne og jeg en ettermiddagstur - egentlig for å kikke etter hjort, men det ble en fin 6-takker rådyrsbukk i stedet! Hjorten så vi ingenting til i dag.

Blogglisten

lørdag 10. september 2011

10. september

Ble litt hektisk jaktstarten dette året. Når "mutti" har bursdag den 10. september, og hun i tillegg har jubileum, da blir det litt travelt. Men fikk nå tid til en tur på morgenen i dag. Det var mørke skyer og yr når jeg gikk ut i 4-tiden. Det klarnet litt på vei ut til post heldigvis. De to spissbukkene jeg filmet litt tidligere var på bøen og beitet. Spørs om ikke den spissbukken var en 2,5 åring - den veiet 52 kg!

Fikk inn et bilde på mobilen også nettopp:

Blogglisten

torsdag 8. september 2011

Feltkontrollør!

I dag har vi vært på Feltkontrollør-kurs på Innstranda grendahus. En fantastisk flott plass, med imponerende natur. Feltkontrollør innebærer at jegeren selv kan stå for kontrollen av hjortekjøttet. De som er interessert kan lese mer om dette hos Skogbrukets kursinstitutt.


Blogglisten

onsdag 7. september 2011

Forberedelser

Har satt opp et trailkamera i et hjortetråkk i dag. Skulle det passere noen dyr nå rett før jakta starter, er det greit å få varsel på mail eller tlf!.

Satt og speidet etter dyr en stund når jeg først var ute. En rev passerte noen hundre meter ute i terrenget. Fikk filmet den litt - ser ut til at den halter litt på høyre framfot!.


Blogglisten

lørdag 3. september 2011

På post

Her blir jeg sittende et par timer!







Det dukket opp en geit og en ung bukk til slutt. Geita valgte å gå over myra foran posten min, men bukken valgte å gå stikk motsatt vei! Traff på den igjen litt senere når jeg var på vei til bilen.