lørdag 18. august 2012

Bukkejakt

Jeg var noen turer i terrenget før bukkejakta startet, for å se hvor det kunne være noen spennende bukker å gå etter den 10. august. Traff på en 5-takker, som jeg la ut litt film om på Facebook, og som jeg da bestemte meg for å lokke på første morgenen.

Var på plass litt over kl fem om morgenen. Det var litt trekk i fra nord, og jeg fulgte med i den retning hvor jeg sist hadde sett bukken. Ventet en halvtimes-tid før jeg begynte å lokke litt forsiktig. Det var så mye plagsom knott, og jeg begynte å bli litt utålmodig. Tenkte derfor å bevege meg litt, for å bli kvitt plageåndene. Hadde vel bare gått 5 meter, før jeg ser en bukk komme fra motsatt retning av der jeg hadde fokus! Dette var ikke
5-takkeren jeg var ute etter, men en 6-takker jeg ikke hadde sett tidligere. Det var bare å takke og bukke :-)


Ble med Lassa ut en ettermiddagen noen dager senere, for å se etter
5-takkeren.  Etter en stund kom vi over den et lite stykke ut i terrenget. Den hadde lagt seg i lyngen. Vi forsøkte å snike oss litt nærmere, men det var ikke så lett når bakken var helt tørr og det var blikk stille. I mellomtiden forsvant bukken, og da var det ikke annet å gjøre enn å gå tilbake til bøen og håpe at den dukker opp der. Etter litt venting forsøkte vi oss med litt lokking, og resten av historien kan du se i filmen under.